هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
goodgirl لــــلبـــنـــات فقـــط
كل حب واحترام وشوق نستقبلكي ونفرش طريقك بالورد ونعطر حبر الكلمات بالمسك والعنبر وننتضر الابداع مع لمسات الليل وسكونه لتصل همسات قلبكي الى قلوبنا وعقولنا ننتضر بوح قلمكي في وئامنا الغـــــالـــي.......
عدد الرسائل : 2215 العمر : 31 الموقع : goodgirl.ahlamontaa.net المزاج : رائع نقاط : 37649 تاريخ التسجيل : 18/08/2009
بطاقة الشخصية حقول اللعب: (0/0) التصويب: (0/0)
موضوع: شيش طاووق بالدجاج الثلاثاء يناير 10, 2012 10:52 am
شيش طاووك بالدجاج
المقادير:
• كيلو صدور دجاج بدون عظم وقطعيها على شكل مربعات. • ملعقة كبيرة زيت زيتون. • ملعقة صغيرة ملح. • عصير ليمونة. • فلفل أسود. • ثوم مطحون مفروم. • 6 قطع طماطم. • فلفل أخضر مقطع شرائح. • بصل مقطع لمربعات.
الطريقة
تجهز التتبيلة عن طريق تقطيع البصلثم ضربه في الخلاط ويخلط مع عصير الليمون وزيت الزيتون والثوم والملح والفلفلالأسود ويخلط جيداً.
بعد كده تضاف قطع الدجاج فوق التتبيلة السابقة ثم تغطىوتترك لمدة ساعتين أو أكثر لغاية ما يمتص الدجاج التتبيلة.
بعد كده حضريأسياخ الشيش طاووق وحطي الدجاج في السيخ بالتناوب مع البصل والطماطم والفلفلالأخضر، واشويها على الفحم أو في شواية الفرن لغاية ما تلاقيها استوت، بس خدي بالكإنك تقلبيها على جميع النواحي علشان تستوي من جميع النواحي.
في الفترة الليهي بتستوي فيها تكوني إنتِ جهزتِ الطبق اللي هتقدميها فيه بإنك تقطعي فيه بقدونسوعلى الأطراف شرائح الليمون والطماطم، وبعد ما تستوي اللحمة حطيها في طبق التقديم ومعاه طبق رز وبالهناء والشفاء.